torstai 23. toukokuuta 2013

358/2 Days, Re:Chein of Memories, Dream Drop Distance

Jatketaas pelikatsaustani!

Elikä seuraavaksi vuorossa Kingdom Hearts: 358/2 Days
Itse tykkäsin tästä pelistä suh paljon. Se ei ollut läheskään niin hyvä kuin muut pelaamani Kingdom Heartsit. Se on ehkä toisiksi huonoin pelaamani Kingdom Hearts mutta silti hyvä pelinä. Sen tarkoitus ilmeisesti on ollut vain raottaa verhoja Organization XIII:n edestä ja valaista Axelin ja Roxasin suhdetta. Aikajanalla siis sijoittuu Kingdom Heartsin ja Kingdom Hearts II:n väliin, ja tapahtuu osaksi samaan aikaan Chain of Memoriesin kanssa. Kuitenkin oli kiva kun selitettiin ennen kysymykseksi jääneitä asioita ja vähän seurata millaista Roxasin elämä oli ennen Kingdom Hearts II alkua. Myös Naminén ja Rikun tarinoita selvitettiin hieman, mikä oli myös kiva. Pelitekniikaltaan se seuraa edeltiänsä, eli peruskontrollit olivat yhä samat, vaikka joitain uusia asioita oli tullut mukaan. DS versiossa myös tekstilaatikot olivat erilaiset, eikä hahmoille oltu tehty ilmeitä, vaan ilme näkyi tekstilaatikon vieress olevasta kuvasta, joka samalla kertoi myös puhujan nimen. Ei lempparini, mutta ei myöskään huono.

Sitten Kingdom Hearts Re: Chain of Memories
Kertoo siis ajasta Kingdom Hearts ykkösen ja kakkosen välissä. Organization XIII on myös siis mukana. Paikkana toimii Castle Oblivion, joka muodostaa eri maailmoja Soran muistoista. (Niitä sörkitään pelin aikana useammin kuin kerran) Pelissä on kaksi tarinaa, ensin pelataan Soran osuus ja sitten Rikun osuus, joka sijouttuu puoliksi Rikun osuuden päälle. Rikun tarina kuitenkin jatkuu vielä Soran tarinan jälkeen, eikä niinkään keskity Organization XIII:hin tai Naminéen, niinkuin Soran tarina, vaan pikemminkin Rikun omaan sisäiseen pimeyteen. Chain of memories on oikeastaan yksi tooosi iso korttipeli. Kaikki iskut, toimminnot jne. taistelun aikana perustuvat erilaisiin ja erivahvuisiin kortteihin ja niistä muodostettaviin "sarjoihin". Pelissä on siis myös stategia pelin vikaa. Se on kuitenkin yksi henkilökohtaisia lemppareitani ja oli aivan ihanaa tuntea se ahaa-elämys kaikkien niitten kysymysten selviytyessä, jotka aikaisemmat pelit olivat jättäneet jälkeensä.

Ja sitten tällähetkellä viimeisin Kingdom Hearts, eli Dream Drop Distance
Dream Drop Distance on yksi omista suosikeista, ellei ihan suosikkikin. Tälläinen samantyylinen jatko-osa mikä Chain of Memories, mutta vaan Kingdom Hearts kakkosen ja mahdollisesti tulevan kolmosen välissä. Tarinassa Sora ja Riku lähtevät siis suorittamaan Keyblade Master koetta ja heidän pitää herättää seitsemän nukkuvaa maailmaa. Pelissä tulee uusia Disnay maailmoja ja hahmoja, ja pelkästään Kingdom Hearts hahmoja esitellään muutamia uusia. Tarinassa hypellään taas Rikun ja Soran välillä. Peli on hyvä jatko-osaksi, eikä rikkonut edellisten pelien juonta kuten monet jatko-osat. Enemmänkin vain valaisi asiaa. Suosittelen kuitenkin pelaamaan kaikki muut Kingdom Heartsit ensin. Minulle, joka en ole vielä lopettanut Birth by Sleepiä ja Coded:a pelissä oli monta tuntematonta asiaa, minkä korvasi kyllä pelin aikana saatavat pelien tarinat tiivistettynä. Loppu oli yllätyksellinen ja itseäni alkoi naurattamaan. Että mä sitten rakastan Axelia/Leaa. Mutta kuitenkin, pelikontrolleista ei mitään sen suurempia, hyväksi ja toimivaksi todettu.

Seuraava pelikatsaukseni tulee sitten olemaan Kingdom Hearts Re:Coded ja Birth by Sleep, joissa olen kummassakin jossain puolivälin tienoilla. 
Mutta ensikertaan taas rakkaat!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti