keskiviikko 22. toukokuuta 2013

FF XIII-2, Kingdom Hearts, Kingdom Hearts II

Noniin
Muistattekos ne pelit mitä ehdin pelata? Okei tässä yhteinen peli katsaus:


Final Fantasy XIII-2
En tykänny hirveesti, vaikka oli parempi kuin esim. X-2. Serah on jotenkin mitäänsanomaton päähenkilö, ja ajan kanssa leikkiminen alkaa kyllästyttää jossain vaiheessa. Varsinkin kun näitä maailmoja on niin monta että mä ainakin unohdin koko ajan missä on mitäkin. Lightningin katoaminen oli vain pakolla sovitettu mukaan alkuperäisen juoneen ja se ei kuitenkaan sopinut siihen yhtään. Ja no, uutenkin peli vähän toisti itseään, ja harrasti maailmaesittelyissä harvinaisen suuria juonellisia spoilauksia.

Kingdom Hearts
Tästä taas tykkäsin tosi paljon. (Pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta.) Mutta kuitenkin, juonesta löytyi sekä Square Enix:mäisiä piirteitä että ripaus Disney:ä. Peli oli yleisilmeeltään ja grafiikaltaan lapsekkaampi kuin Final Fantasyt, mutta paljon vähemmän "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti" tyylinen Disney satu. Sanoisin että yhteistyö joka olisi voinut päättyä katastrofiin, loikin aivan ihanan pelin, jonka hahmoihin, juoneen ja pelimekaniikkaan rakastuin. Se on yksinkertaisempi kuin muut Square Enixin pelit, mutta satumaisen ulkomuodostaan huolimatta onnitui käsittelemään vakavia asioita ja pisti itkemään välidemojen aikana. Rakastuin tähän peliin ja suosittelen.
Kingdom Hearts II
Onnistui jatkamaan alkuperäisen Kingdom Heartsin tarinaa (Vaikka tähän väliin sijoittuukin Coded ja Chiáin of Memories) Toisin kuin usein pelien jatko-osat, tämä ei ollut pakolla edellisten osien juoneen istutettu, vaan pikemminkin sulava jatko tarinalle. Vähän kuin kirjasarjaa lukisi. Vaikka ukaan tuli hirvittävä kasa uusia pelkästään ja ainoastaan Kingdom Heartseissa esiityviä hahmoja, ne sopivat sinne missä olivat ja olivat kukin omanlaisiaan, eivätkä liukuhihnalta tuotettuja sekundahahmoja. Luulisi että jokaiselle esim Organization XIII:n jäsenelle löytyy oma fanikuntansa. (Itse kuulun siihen Axel fanilaumaan xD) Pelimekaniikkaa ja mittareita sun muita oli paranneltu edellisten pelien jälkeen ja se toimi yhä. Juoni toimi, ja tuntui todella kuin katsoisi jännää leffaa eikä voisi odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu. Kuitenkin peli oli tämäkin aivan loistava, uusine Disnay maailmoineen ja hahmoineen.

Nyt pitää mennä kouluun, joten saatte vielä muista Kingdom Heartseista arvostelut tänään.
Hei vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti