sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Majora's Mask

Hei vain taas!

Tänään siis tarkastellaan lähempää The Legend of Zelda: Majora's Mask nimistä peliä, jonka sain tuossa vähän aikaa sitten pelattua. Vedin 100% läpipeluun ja melkein jopa harkitsin tekeväni siitä Let's Playn, mutta luovuin ideasta välineiden puutteessa.

Mutta siis itse pelistä:
Majora's Mask kuuluu omaan Top 3 Zelda peli listaani. Siinä missä Twilight Princess yritti yrittämistään olla tumma ja synkkä, Majora's Mask teki sen ihan luonnostaan. Pelasin Wii versiota, joten grafiikat oli vähän paremmat kuin alkuperäisessä.
Peli siis sijoittuu aikaan Ocarina of Timen jälkeen (Siis Child Link Timelinen ensimmäinen peli) Link siis on lähtenyt etsimään Navia ja päätynyt Terminan maahan. (Eli peli ei siis sijoitu Hyruleen) Pelin pointti on, että Skull Kid on saanut käsiinsä Majora's Maskin, joka on jonkinlainen ultimate paha (Vai olikos se Fierce Diety mask?) Mutta pahis siis kumminkin. Se on pistää Kuun tippumaan taivaalta kolmen päivän kuluttua, ja pelissä pelataan tätä kolmea päivää uudelleen ja uudelleen soittamalla Song of Time, joka pistää linkin takaisin ensimmäisen päivän alkuun. Tehtävänä on estää kuuta putoamasta herättämällä neljä jättiläistä neljästä temppelistä. Siihen tarvitaan myös näitä naamioita. (No käytännössä ei tarvita kuin neljä tai viisi, mutta itte tykkään saada kaikki maskit että saa sitte lopuksi Fierce Diety Maskin mikä helpottaa Majoraa vastaan taistelua _huomattavasti_)


Okei, sitten Gameplaysta:
Miekka ja kilpi on alusta asti. Myöskään pukua ei vaihdeta kuten useimmissa Zeldoissa vaan sen hoitavat maskit. Mirror Shield tulee kyllä ja omaa miekkaa voi kehittää Goronien vuorelta löytyvässä sepän pajassa. Pelissä on kuusi pulloa, pommit (Ja ne Goronien tynnyripommit) hookshot, Deku Nuts, Deku Sticks, Lens of Truth, Kamera, Bombchut, jouskari kera valo- jää- ja tulinuolten, Magic Beanseja, Fairy Sword ja tietenkin Ocarina. Mitä nyt äkkiseltään muistan Fairy Sword ja kamera ei olleet pakollisia. (No ei kaikki pullotkaan...) Mutta kuten sanottu, tein 100% läpipeluun. Lauluja ocarinalle tulee kymmenen kappaletta. Napit taas samat vanhat mitä Ocarinassakin. Navin tilalle saatiin Tatl, joten kohdistaminenkaan ei muuttunut. Tykkäsin eri maskien kontrolleista, varsinkin vedenalaiset kontrollit yllättivät koska olen tottunut vihaamaan kaikkea vedenalaista, mutta Majora'sissa veden alaiset liikkeet oli tehty hyvin. (Great Bay Temple.... Siitä ei puhuta)

Mutta tykkäsin hirveästi!! Zelda faneille, ei-Zelda faneille, ihan kuka tahansa joka tykkää tuon tyyppisistä peleistä KOKEILKAA. Rakastuin tähän niin niin paljon! Voisin oikeasti mennä sanomaan että parempi kuin Ocarina, sijoittuu sen kanssa ykköseksi listalla (Nuo nyt kovasti taistelevat ykköspaikasta, katotaan mitä Majora's Maskin Remakella on tarjottavanaan ja mietitään sitä sitten) Mutta siis, suosittelen ehdottomasti pelaamaan. Ainakin Wiille (tarvitaan Classic Controller) Game Cubelle ja Nintendo 64:lle

Mutta eiköhän siinä ollut tarpeeksi ihkutusta.
Ei ollutkaan, sain (ilmeisesti aika myöhässä) tietooni että yksi: parin vuoden sisään julkaistaa uusi Zelda Kaksi: Nintendo on alkanut tekemään Remakea A Link to the Pastistä ja The Legend of Zeldasta Nintendo 3DS:lle!
PAKKO SAADA

No siinä oli tarpeeksi ihkutusta.
Seuraava pelikatsaus mitä nyt kuvittelisin koskee luultavasti Final Fantasy VII:tä ja The Legend of Zeldaa.
Ja nyt Spitaalinen menee syömään vesimeloonia!
Hei vain =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti