torstai 20. kesäkuuta 2013

Desufiilikset

Noniin, Desusta on kohta kulunut viikko!
Ja minulla on syy viestini myöhäisyyteen! Halusin nimittäin että mahd paljon kuvia olisi julkaistu että saisin niitä tännekkin xD

Mutta siis desucon, vuosi vuodelta aina vain ihanampaa. Viikonloppu meni toooodella mukavasti ja rakastan kaikkia kanssaconittajia, kanssa kilpailijoita, värkäreitä ja kaikkia paikalla olleita (Kyllä myös niitä tavallisia tallaajia, jotka kivasti antoivat lasten tulla katselemaan ja ihastelemaan pukuja ja itsekkin kyselivät kohteliaasti mitä oli meneillään)

Mutta siis: Perjantaina hiukan myöhässä paikalle, koska ruuhka. Huomasin kuitenkin, että pukuni oli mukavampi päällä kuin olin odottanut, eikä binderi niin hirveästi ahdistellut, vaikka siitä olin jonkinmoista stressiä kerännyt. Ainoa miinus puvustani päällä oli peruukki, joka visuaalisesti omasta mielestäni onnistui, mutta ei sallinut pään kääntämistä, ja numeroa liian pienet kengät, jotka aluksi olivat ihan hyvät jalassa, mutta sunnuntain loppua kohden alkoi tunto päkiöistä hävitä. Perjantaina siis lähinnä tuttujen halailua ja moikkaamista ja muitten kuvaamisen kohteena olemista.
Perjantaina siis tälläisen näköisissä vaatteissa. Zelda ja Link Skyward Swordista, kuten olen aikaisemminkin mainostanut. Itse pidin näitä ihan onnistuneina, vaikkeivat nyt parhaimmat tekemäni puvut olekkaan. 

Lauantaina Vampire Knight cossiryhmä ja photoshootti, jonka takia jäi Halcosplay ja Eurocosplay kisat näkemättä. Pitää varmaan kaivella jostain youtube versiot... Mutta kuitenkin, ryhmä oli vaan niin ihanuus!! (Itse siis Shizuka Hiona) Meiltä puuttui tosi paljon just peruneita tai vaan alustavasti ilmoittautuneita, mutta muuten oli hauskaa.
(c) Katariina Ihalainen
Meiltä löytyi siis Akastuki, Aidou, Maria, Vampyyri Yuuki, Ruka, Zero ja tietenkin minä Shizukana. (Tuo kimonopukuinen tuolla reunassa.
Kimononi tosiaan oli lähinnä torstaina/perjantaina tehty, ja vyön kiinnityksiä tein vielä autossa matkalla Lahteen. Kuitenkin cossi oli ihan hyvä näin pikaisesti tehdyksi. Päälimmäisen kimonon helma kuitenkin laahasi maata, ja tuli hieman likaiseksi, ja jalkoja tappoivat 13 senttimetrin korot, joilla edes yritin olla samaa pituusluokkaa kuin hujoppi Shizuka.
Photoshootti sujui kuitenkin hyvin ja huomasin olevani hyvä keksimään posetuksia. Keksin lähes kaikille jonkinlaisen posen, ja se vielä tuli ihan luonnostaan. Ainoa huono puoli photoshootissamme (sen lisäksi että se oli Euro cosplayn päällä) oli että se pidettiin mukulakiveyksellä. Arvatkaas oliko kiva vetää niillä hiton kengillä mukulakiveyksellä? Lopulta totesin että ei, ja heitin kengät narikkaan loppu päivän ajaksi. Paljain jaloin sujui ihan mukavasti myös, ja herkemmät korvat säästyivät kirouksiltani.
(c) Katariina Ihalainen

Tämä kuva on ehdoton lempparini! Marian ja Shizukan suhde oli muutenkin aivan ihana, ja nyt kun Ichirumme perui päätin kiusata Mariaa. Kiusasin Mariaa myös CMV:ssämme. (Jonka saatte nähdä heti kun se on valmis) Ainoa miinus kuvassa on tuo Desuconranneke, joka on ihanan näkyvillä siinä xD

(c) Katariina Ihalainen
Tämä taas on lempparini hahmokuvista. Myönnän etten näytä Shizukalta paljoa paskaakaan, mutta tykkään tän kuvan tunnelmasta, ja hieman hämystä valosta. No kuitenkin, hyvä kuva, jos ei pistä sitä oikeaa hahmokuvaa viereen xD

Ja sitten sunnuntaihin. Osallistuttiin kaverini (Se Link) kanssa esityskilpailuun, ja oli hauskaa. Vaikka tuomarointi olikin järjestetty hieman outoon paikkaan ja hyvin vähällä ajalla (Vertailen automaattisesti Traconin kilpailuun) Cosplaymammat, te ihanuudet ja muut kilpailijat myös. Backarillä oli tosi hyvä tunnelma ja ensikertalainen Linkitykseni ei myöskään kuollut jännitykseen, minkä lasken positiiviseksi asiaksi. 
Söpöjä kuvia esityksemme varrelta (tai itseasiassa jälkeen) Meidän esitys oli... no aika mitäänsanomaton, mutta tulipahan tehtyä ja tuomarit palautteessaan sanoivat sijoittaneensa meidät neljänsiksi tai viidensiksi muistaakseni yhdestätoista osanottajasta, mikä on minusta aika hyvin. Varsinkin kun oli ensikertalainen mukana, ja esitykseen ja pukuihin käytetty aika suht vähäistä, sekä proppiemme kohtalo... xD
Minun harppuni siis katkesi kahtia kuljetuksessa ja Linkin miekan liimaukset pettivät kesken esityksen. Tuomarin kuitenkin palautteissaan totesivat ettivät tienneet kuuluivatko ne miekkaongelmat esitykseen vai eivät. Se oli minusta aika hauskaa, koska ne eivät kuuluneet, mutta ilmeisesti ensikertalaiseni osasi hoitaa homman kotiin, itse en nnimittäin tilannetta nähnyt. xD Kisa meni kuitenkin paremmin kuin odotin ja hyvä fiilis jäi =D

Ehkä kuitenkin hauskinta oli juuri ennen päättäjäisiä ja myöhään lauantai yöllä pelattu norjalainen jalkapeli. Siis se leikki, missä ensin seisotaan piirissä ja kosketetaan jalalla viereisen jalkaa ja tämä viereinen koskettaa oman viereisensä jalkaa jalalla jota on kosketettu. Sitten piiri tiivistyy ja muutama spagaatti saatiin aikaiseksi ja mitä kummallisimpia asentoja ja kasoja, tähän tyyliin siis:

 Kenen jalka on kenen jalka, ken tietää... Oman jalkani löysin, tosin vain yhden kappaleen... xDD
 Tuollaisia kasoja saatiin aikaiseksi (Ja mulla on kivaa, tiedän xD) Ihmiset oli siellä hali ja roikuntaotteissa, ettei olis kaatunut ja muutenkin tunnelma oli aika tiivis xD Mutta hauskaa oli, naurettiin ja sekoiltiin mukana. Ihmiset kerääntyivät katselemaan, ja kuvia otettiin ihan muutama. Pakko kokeilla uudestaan =D

Conista jäi kuitenkin jalkoja lukuunottamatta hyvä fiilis (Tunnottomat varpaat ja päkiä vielä maanantai aamuna, ja yhä edelleen varpaat kipeät) Pockyja tuli ahmittua muutama rasiallinen, ja ihania ostoksia tein. Mukaan tarttui Sebastian avaimenperä, kaksi Kuroshitsuji julistetta (en fanita sarjaa kauheasti, mutta piirrustusjälki on niin upeaa, etteikö vähempääkin haluaisi huoneensa seinälle) Vongola ring, Edward Elric pehmo, Kulkuskaulapanta Nyan Cat gijinkaani, mangaa puuttuvat kappaleet, ja paljon muuta. 
Ohjelmaa en ehtinyt käydä katsomassa ja jotenkin tuntui ettei siellä ollut mitään, mikä mahdollisesti saattaisi kiinnostaa. Ehkä vika on vain minussa. AMV kilpailu oli aivan mahtava, mutta siinä se avajaisten ja päättäjäisten lisäksi olikin.

Cosplayhuumani tulee näillä näkymin jatkumaan koko kesän. Ensin on Finncon jossa olen pitämässä puheohjelmaa aiheesta: "Otakut ja tavallinen kansa, raja kahden maailman välillä" (Jos on ideoita tai huomioita niin kertokaas ihmeessä otan vastaan) Sinne en tiedä... Saatampi mennä vaatekaappicossaamaan Harunaa Durararasta. Sitten seuraavalla viikolla Animecon jonne Nyan cattinä ja toivottavasti myös cosplay deittiin. Ropeconiin ajattelin ilmestyä perjantaiksi ja lauantaiksi (Sunnuntaina lähden jo protuleirille) kenttinä, ja kauden päättää syyskuussa aina niin ihana ja rakas Tracon, Tampereella. Sinne lauantaina Inuyasha ryhmäcossiin Rininä, ja sunnuntaiksi (jos saan lasini ajoissa) Renona Compination of Final Fantasy VII:stä.

Mutta se tämänhetkisistä cosplay fiiliksistä, kirjoittelen taas juhannuksen jälkeen (Juhannukseksi mummille, Tampereelle, hiphei. Siihen loppui se laihdutuskuuri xD)
Nähdään taas, rakkaat :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti