maanantai 20. tammikuuta 2014

Yukicon 2014

Yuki tuli, Yuki meni, mutta mitä jäi käteen?

Minulle ainakin hyvin paljon.
Olin jo viime loppukesästä mukana suunnittelemassa conia, ja vaikken Yukiteaan päässytkään, ei se sinänsä haittaa, cosplaymammailu oli aivan yhtä hauskaa.

Yukia itseään en kauheammin ehtinyt tutkailla sillä conia arvostelevalla silmällä, mutta mitä sieltä backariltä voin sanoa tulee tässä.

Ensinnäkin, oli mahtava mamma tiimi, ja kilpailijat olivat jokainen upeita. Pieni miinus siihen ettei kilpailijoille tosiaan ollut minkäänsortin keksi/mehu tarjoilua, vaan sniikisti mammat kävivät sitten sitä mehua Greenroomista juoksemassa. Kukaan ei kuitenkaan backarille pyörtynyt, ja vaikka varsinkin Hall Cosplay ja Nettipukukisa osallistujat jännittivät lavalle astumista, kaikki menin backarin puolelta hyvin.


Cosplaymammailua xD

Sunnuntain nettipukukisa tosiaan oli hatusta vedetty ja tuli mammoillekkin ilmi vasta sunnuntai aamuna. Ehdittiin siinä juosta nopeaan extempore cosplayagenttina etsimässä kilpailijoita, ja pienellä nootilla voin sanoa, että Yukissa ilmeni kaksi pukuilija kuntaa. Ne jotka hutaisivat jotain, ja ne jotka oikeasti tekivät huolella. Sellaista pientä väälimaastoa ei oikein ollut. (Ja tuo ensimmäinen oli huomattavasti suurempi) Ei sillä mitään, en uskonutkaan että taso olisi samaa kuin esim. Traconissa, mutta pukuja olisi tosiaan voinut olla enemmän.

Toinen nootti tulee järjestäjille. Ne ohjeet majoitukseen. Mistä minun pitäisi tietää missä on länsi? Ja kylttejä löysin tasan kolme, ja nekin vain tuurilla, koska olivat niin pieniä ja huomaamattomia, että melkein ohitin ne mainoksina yms. Ehdin harhailla kartan ja google mapin kanssa sen verran kauan, että paikalle saapuessani sormissa ei enää pakkasen takia ollut tuntoa (vaikka hanskat oli kyllä kädessä) Lattiamajoituksen sisälläkin suihkujen löytäminen tuotti ongelmaa, ja vessoja oli käytössä suhtkoht vähän, mutta muuten jäi hyvä fiilis yöstäkin. (Paitsi että vierustoverini kuorsasi, mutta ei nyt puhuta siitä xDD)

Heippa cosplayvastaavamme xD
 Ohjelmaperuutukset eivät jääneen sinällään kismittämään, kun en kuitenkaan olisi niitä ehtinyt katsoa. Tosin yhdessä ohjelmassa kävin, nimittäin SnK taitoluistelunäytöksessä sunnuntaina. olinkin oikein ahkera ihminen ja kuvasin sen (jonka olin tosin luvannut tehdä jo aikaisemmin) Videot löytyvät nyt YouTubesta, jos ne haluaa mennä katsomaan, en itse nyt jaksa linkata. (Shingeki no Kyojin figure skating show in Yukicon 2014 part 1/part 2 )

Paikkana Kulttuurikeskus oli sekä hyvä että huono. Hieman pieni ehkä, kasvunvaraa ei oikein ole, ja luentosaleja ei ole kunnollisia, ja ne mitä on ovat pieniä. Salit taas olivat taas isot ja kaikki halukkaat mahtuivat mukaan, mikä on plussaa :3 Myyntupöytäsali oli hyvin järjestetty vaikkakin tarjonta oli hieman köyhää. Myös taidekujan yksisuuntainen kulkusuunta oli ihan hyvä, vaikka herranjestas ne portaat oli pelottavat... o_O

PLUSHIEEEESS !!
Itelleni tarttui käteen lähinnä mangaa, yksi avaimenperä (ihan kun niitä ei olisi ollut tarpeeksi ilmankin) muutama doujinshi ja Kingdom Hearts kaulakoru. En tosin ehtinyt hirveästi kierrelläkkään.

Greenroom oli hyvä paikka levähtää ja ruokaa oli koko ajan tarjolla. Kiitos siitä, eipähän tarvinnut astua ulos rakennuksesta ruuan perään.

Kaikenkaikkiaan conista jäi hyvä jälkimaku suuhun ja aikaisempi loppumisajankohtakin oli hieno idea. Mammailu oli hauskaa ja näillä näkymin uudestaan sitten Animeconissa. Omakin cossi sai kehuja ja kysymyksiä aikaan (koska Calling ei tosiaan ole kovin cossattu sarja) Lisäksi työvoiman badged, ai ihana, ku ne oli kivat. Ei sellaset laminoidut paperiläpyskät vaan ihan ehtaa muovia ja kauniilla kuvalla varustettuna :3

Isn't it lovely :3
Onnistuin tosin saamaan itseni kipeäksi kahden päivän paljain jaloin juoksentelun ansiosta, mutta ei se niin kauheata ole. Tämänpäiväinen enkun koe meni odotettua paremmin ja sitten vain kotiin lepäämään, ja varmasti en astu tuonne kylmään pimeään jos ei ole ihan pakko!

Mutta nyt Spitaalinen menee ompelemaan uutta cossia, hei vain rakkaan <3

1 kommentti:

  1. Hohohohohooh löysinpäs sut täältä lukuisten blogien maailmasta >83
    Terkuin yksi kahvia myrkyttänyt green room -vänkäri :DD

    VastaaPoista