perjantai 17. tammikuuta 2014

Kuinka se cosplay lista niin venähtikin? eli miten valitsen hahmoni

Heiyah, my dears :3

Edellinen kirjoitukseni aloitti pienen blogikirjoittelusarjan, ja se nyt sattui erään ystäväni kirjoituksen ohella inspaamaan minua tähän aiheeseen. Eli miten valitsen cosplayhahmoni?

Kuten tiedettyä, cosplay listani ulottuu kuuhun ja takaisin, mutta miten kummassa nämä hahmot ovat päätyneet listalleni? Otan aluksi viisi esimerkkiä tulevien cossieni listalta (tai niistä joita olen jo tehnyt) ja selitän miksi ne ovat siellä. En siis väitä, että nämä olisivat absoluuttiset tavat miten ihmiset valitsevat cosseja, tai jotenkin oikeampia kuin muut, nämä vain sattuvat olemaan ne, joita itse käytän.


1) Mututuntuma
Rhyme, The world ends with you
Tämä on esimerkkini mututuntumasta, jolla tarkoitan lähinnä hahmon cosplaylistalle lisäämistä muutaman jakson perusteella. Tämä tyyppi majaili omalla listallani jo ennen kuin olin koskenutkaan The world ends with you:hun. Nimittäin Kingdom Hearts: Dream Drop Distancen takia. Rakastuin hahmoon jo silloin, vaikka tuo esiintyi vain yhdessä maassa. En siis tiennyt tuon taustaa tai tarinaa oikeastaan lainkaan, hahmon luonne ja ulkoinen olemus vain iskivät suoraan sydämeen, eikä välttämättä edes luonne niin paljon. Ensimmäistä kertaa nähtyäni hahmon vain totesin että tätä tulen cossaamaan.
Näin listalleni päätyy muutamia hahmoja, ehkä yksi viidesosa tai jotain...?


2) Koska hahmon ihanuus <3
Kuja, Dissidia: Final Fantasy (Alunperin Final Fantasy IX)
Kuja <3 Kuten varmaan ymmärrätte, hahmon pituus, ruumiinrakenne, vaatteet, mikään niistä ei oikein sovi minun päälleni/cossattavakseni, mutta hahmo on vain niin ihana ettei sitä voi jättää poiskaan. Tulen kuolemaan puvun kanssa, tiedän sen, tulen saamaan kummaksuvia katseita kanssacossaajilta, koska en todellakaan ole hahmonäköinen, tiedän senkin. Kuitenkin rakkaus hahmoa kohtaan on ehkä suurimmassa osassa cosplay listallani. Yksi kolmasosa? Jotain sellaista kuitenkin. Näitä cosseja teen myös eniten rakkaudella ja huolella, koska haluan jäljentää lempihahmon olemuksen niin tarkkaan kuin vain pystyn. Ja hahmojen takiahan sitä yleensä cossataan.

3) Ryhmä/paricossi
Seishun Ri, Magi: The labyrinth of Magic
Löysin siis tässä vähän aikaa sitten Anikista Magi ryhmäcossin ja pakkohan niin ihanan sarja ryhmään oli pakko liittyä. En sinänsä ole Ri-fani, olisin ehkä halunnut cossia Ja'faria, mutta oli jo varattu. Mutta Ri on kuitenkin aivan yhtä ihana hahmo kuin kaikki muutkin Magin hahmot (Really, that series is full of awesome characters, even more than D. Gray-Man) Joten voisin sanoa, ettei Ri ehkä ollut ensimmäinen hahmo joka minun tekee mieli cossia, mutta ihana silti, ja kun vielä plussaa muun Magi ryhmän <3 (Sitäpaitsi vaaleensiniset hiukset *___*)

4) Hahmon ulkoinen olemus
Halloween Town Sora, Kingdom hearts
Really, en voi sanoa että pitäisin Sorasta hirveästi hahmona. Hää kun on liian kilttipoika meikäläisen makuun xD Mutta noi vaatteet *//////* Herran jestas, rakastuin niihin samantien, kun vaa näin ne ekaa kertaa <3 Niin täydellinen ulkoinen suunnittelu kuin hahmolla vaan voi olla. En vaan kestä. Cosplay listalleni Sora siis pääsi vilahtamaan vain ja ainoastaan aivan liian ihanien vaatteidensa ansiosta. Cosplaylistalleni toiset hahmot jotka näin itsensä sniikkaavat sisään ovat lähinnä Vocaloidit, joilla on aina välillä mitä ihanimpia vaatteita päällänsä, mutta ei niinkään persoonallisuutta. Mutta kuitenkin, näin listalleni päätyvät ehkä yksi neljäsosa hahmoista.

5)Rakkaus sarjaan on kova, mutta puvut liian monimutkaisia
Child Lavi, D. Gray-Man
Juu, no näin hää vähän niinkuin tuli mukaan. Rakastan siis D. Gray-mania sarjana ylitse kaiken, mutta ei pokka riitä niitten uniformujen tekemiseen, koska kädentaitojen puute. Siksi otinkin siis lempihahmoni ja pienensin tuota hiukkasen xD Ei siis, tosissaan, rakastan Lavia myös yli kaiken, mutta Child Lavi nimenomaan puvun yksinkertaisuuden takia. Ei tartte tapella sitä tehdessä, ainakaan niin paljoa, mutta saa silti viettää aikaansa rakastamanaan hahmona, rakastamastaan sarjasta.
Näin listalleni päätyvät suhteellisen harvat hahmot, vaikkakin jotkut, mutta useimmiten olen valmis ottamaan haasteen vastaan xD


Tietty näiden viiden lisäksi on monia muita tapoja valita hahmonsa, mutta jokainen valitsee kute valitsee. (Voi että mua inhottaa ne ihmiset jotka sanoo ettei hahmoa voi cossata jos ei tiiä siitä mitään, tai jos tykkää vaan sen vaatteista. Miksi ei?) No mutta kuitenkin, ehkä vähän avasi minun tapojani (Ja sitä miksi se cosplay lista on niin pitkä kuin on xD)
Useimmiten tosin selitykseni on just sitä "Kun se on vaa nii kiva hahmo" tyylistä. Saa ollakkin. Minkäs takia minä muuten cossaisin, kuin niitten hahmojen joista pidän (tai joiden vaatteista pidän xD)

Oikeastaan kuulun itse enemmän tähän katsiin joka rakastaa sitä pukujen tekemistä enemmän kuin se päällä hillumista xD Ompelu on lähellä sydäntäni ja useimmiten en näytä kovinkaan paljon hahmolta kasvoiltani, joten pukujen teko on minulle "se" juttu. Voisi melkeen ruveta tekee tilauksesta, mutta ei vaan taidot riitä... xD

Mutta Spitaalinen menee ja laittaa itsensä valmiiksi Yukia varten :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti