maanantai 20. tammikuuta 2014

Miten tein Reikon asun

No hei taas!

Päätin että voisin aina välillä kertoa miten teen pukujani, joten otan nyt Reikon puvun käsittelyyn. Hirveästi kuvia minulla ei valmistuksesta ole, koska tein puvun koulussa, mutta kokeillaan :3

(c) Santtu Pajukanta
Eli selitän aina osissa, miten tein minkäkin asian. Let's get started then!

Ensimmäisenä ihan tuo puvun pohja. Otin muistaakseni Modastan lähes perus kauluspaidan ohjeet. Levensin hihoja, niin että sain niihin kuminauhakujalla röyhelöt ja lisäsin muotolaskokset. Leikkasin kaavan rinnan kohdalta kahtia ja pidensin alaosan helmaksi. Sitten otin keskeltä (Eli siinä kohtaa missä oisi paidan etuosan puoliväli) viitisen senttiä pois (yhteensä siis kymmenen) ja venytin ja levitin sitä tuoksi tummemmaksi keskikaitaleeksi.
Taskujen ja kauluksen kaavat piirsin ihan vapaalla kädellä ja mittanauhalla, samoin kuin röyhelöön varasin kangasta ihan mututuntumalta. Kolmea metriä voisin sanoa että tuosta sitä röyhelöä löytyy.

(c) Santtu Pajukanta
Leikkasin kankaat ja värjäsin nuo tummat osat (kaikki on siis samaa kangasta) Ompelin puvun osat kiinni toisiinsa järjestyksessä: Ylemmät ja alemmat osat yhteen, tummempi keskikohta kiinni, hartiat, hihat, hihojen kuminauhakujat, kainalo ja kylki.

Nyt ollaan siis tilanteessa missä on pohja, ja hihoissa röyhelöt, muttei muuta.

Sitten rupesin räpläämään röyhelöä. Monta metriä kangasta jonka toiselle sivulle pitkällä pistolla ommel. Siitä sitten jompaa kumpaa lankaa vedellen saa röyhelön aikaiseksi. Otin pitkän nauhan tuota tummempaa kangasta ja omplein sen samaan syssyyn kiinni helmaan röyhelön kanssa.

(c) Santtu Pajukanta
Sitten oli taskujen ja kauluksen vuoro. Taskut ovat yksinkertaisesti neliöt jotka vaan ompelin kiinni. Taskun läpässä on kaksi kangasta päällekkäin ja niitten välissä röyhelö. Ompelin läpä kiinni hieman ns. taskun sisäpuolelle ja silitin sen kääntymään alaspäin.

Sama periaate toimii kauluksessa. Kaksi läppää, joiden välissä röyhelö ja siinä päällä vielä tästä tummemmasta kankaasta tehty nauha. Ennen kuin kiinnitin kauluksen pukuun tein vielä olikohan se joku "Amerikkalainen kaula-aukko" tai jotain. Jossa siis leikkasin loven hieman sivuun keskeltä pukua ja ompelin siihen kiinni tuollaisen erillisen nauhan., jonka sitten käänsin toiselle puolelle ja ompelin kiinni, niin että se oli keskellä. Kiinnitys toimii tarranauhalla ja ompelin napit vain koristeiksi. Sitten vain kaulus kiinni pukuun ja ollaan voiton puolella.

Likasin myös puvun (joka ei hirveesti kuvassa näy...) Mutta käytyn siis terotinroskia, kahvinpuruja ja juurharjaa, sillä sain ihan hyvät liat ja hyvän tuoksuisen puvun aikaan :3

(c) Santtu Pajukanta
Sitten kisuli. Yksinkertaisesti piirsin pääksi vain kaksi isoa soikiota, ja niihin kolmiot korviksi. Sitten kaksi hieman pienempää soikiota vartaloksi ja siihen kiinni häntä ja muut raajat. (Itseasiassa halkaisin selkäkappaleen kahtia ja ompelin hännän kiinni siihen mihin se oikeastikin kuuluu) Sitten ompelin käsin silmät ja suun kiinni päähän ja tungin täytettä sisään.

Vähän kämänenhän siitä tuli, mutta kissaksi sen ainakin tunnistaa. Sitäpaitsi tuo on ensimmäinen koskaan tekemäni pehmolelu.

(c) Santtu Pajukanta
Sitten peruukki. Ostin Sebastianille tarkoitetun hahmoperuukin, lyhensin ja ohensin sitä vähän. Sitten aloin tekemään otsatukasta kahta tuollaista roikkuvaa jutskaa, ja muut ihan reilusti saksin pois, tai laitoin pinneillä sivuun. Sitten pakotin nuo kaksi-kolme piikkiä pysymään muodossaan ronskisti hiuslakalla ja erikeepperillä. Huislakkaa sohin vähän sinne sun tänne muutenkin, ettei tulisi liian siisti vaikutelma.

Meikkiin en hirveästi panostanut mutta kai siitäkin sanasen... Musta kylmakynä, musta eyliner, musta kajaali jonka levitin silmien ympärille, keltaset piilarit, ripsiväriä ja valkosta puuteria, ei oikeestaan muuta.

Rajasin silmät eka ohuesti eylinerillä, ja sitte vedin siihen ympärille ns. "Shadow eyes" eli levitin mustaa kajaalia. Laitoin valkosta kajaalia alaluomeen tosin. Ripsari päälle ja silmät on valmiit.
Piirsin aika ohuet kulmakarvat, mustalla nekin ja tuputtelin valkosta puuteria sinne tänne koska kalpeus. Piilarini ostin Cybershopista, nimellä "Yellow Wolf"
Kenkiä ei ole, kun paljain jaloin hyppelin ympäriinsä xDD

Jotain sepasin, toivottavasti joku saa selvää xD

CYA~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti