tiistai 24. syyskuuta 2013

Maailmanennätys ja Tracon

Heitaas!

Noniin, tuli aika pitkä tauko näiden blaggauksien välille, mutta oon ollu aika lailla kipeenä ja koulussa on koeviikko, joten on ollu kiireitä. Mutta nyt vuodatan vaan kaiken pihalle.

Eli kolme viikkoa takaperin oltiin siellä Tampereella tekemässä maailman ennätystä. Ja sellainen siitä tosiaan tuli. Kaiken kaikkiaan, oli aika hauskaa, vaikka joidenkin pukujen taso hävetti. Tai no, eihän tietenkään kaikki voi cossaajia olla, ja niin edespäin, mutta oli jotenkin tosi örsyttäväää ku siellä oli hirveesti sellasia joilla oli vaa joku Sims timantti pään päällä ja muuten normaalit vaatteet. Ei sillä, sallittuahan se oli, eikä se nyt mikään varsinainen cosplay tapahtumakaan ollut, sinne päinkään, mutta cosplay tapahtumien tasoon tottuneena silmäni tulivat kipeiksi katsomisesta. Muuten tapahtuma oli oikein hieno, ja pidin siitä myös. Olen vain ilmiselvä pelihahmonatsi xDD

Kuitenkin päivän kohokohta oli lähinnä Photoshootti, jonka saimme kavereinemme aikaiseksi. Minä olin siis Zeldana paikalla, kaverini oli Link ja toinen kaverini sitten vielä Miku. Mutta kuitenkin, aattelin että voisin näyttää hieman photoshoottimme satoa.
(c) Annika Kallio

Tämä siis otettu Särkänniemen lähellä olevassa puistossa, jossa siis tuollainen kaunis suihkulähde. Kuva on vähän epäselvä, mutta pidän sen tunnelmasta tosi paljon :3 

(c) Lassi Kaimio

Tässä siis minä ja kaksi kaveriani. Tuon Mikun kanssa vietin enemmänkin aikaa, mutta toiseen vain satuimme törmäämään. Ensimmäinen ajatus oli ottaa prinsessat yhteen kuvaan, mutta sitten Miku tuli "Watashi wa ichiban ohime-sama" ja sai luvan tulla mukaan xDD (Ja kyllä, minä tosiaan seison kaverini helman päällä, miten lie niin päässyt käymään)

(c) Annika Kallio
Tästä kuvasta tykkään itse tosi paljon. Käsittääkseni kuvaa ei olla muokattu, vaan se otettiin kameran jossain huurunestotoiminnolla tai jotain vastaavaa, joten reunat ovat hieman sumeat. Kuva on kuitenkin kaunis, etenkin tuo vesi, cossista nyt ei puhuta sen suuremmin.


Mutta se siitä ennätyksestä. Aletaampa kerrata Traconin tapahtumia:
Olin siellä siis kolmenn+ kaverini kanssa. (Taino, siskon, siskon kaverin, kaverin, parhaan kaverin ja parhaan kaverin kaverin kanssa, mutta se siitä xD) Olin itse siellä Renona (Final Fantasy VII) kaverini oli Riku (Kingdom Hearts II) ja sisko vaan joku Harry Potter kaapuinen. Keskenämme emme siis kuvia oikeastaan ottaneet, mutta koska ohjelmamieltymyksemme olivat sen verran erilaiset että tiemme jakaantuivat sain mahdollisuuden viettää aikaa Cloudin kanssa (Cloud cossaaja, jonka olin tavannut jo Animeconissa) Otettiin siinä sitten muutama kuva, ja minä kannoin puoli conia kainalossani Cloud-pehmolelua, mikä tuntui ärsyttävän tätä oikeaa Cloudia suunnattomasti. Saimme seuraksemme myös Tifan, mikä oli kiva. Niitä kuvia nyt ei kuitenkaan vielä ole julkaistu, joten ette nyt vielä niitä nääkkään, mutta jonain kauniina päivänä sitten (odottelen yhä niitä Animeconin kuvia, joita ei ole myöskään tullut)

Kuitenkin ohjelmia joissa kävin:

Avajaiset: Ei mitään kiinnostavaa, lörpötystä ja sitä sun tätä, plus tietty Tamparan parapara esitys. Oli ihan kivaa katseltavaa =)
Kingdom Hearts -pianokonsertti: Ihan ensimmäiseksi, ennen kuin aletaan puhumaan musiikista: Esiintyjä oli supersymppis. Häntä jännitti niin kovin, ja sitten kun esitys kuitenkin meni ihan hyvin niin teki mieli juosta halaamaan :3 Ja esitys tosiaan oli ihana. Olen aina rakastanut Square Enixin pelien musiikkeja, ja kun niitä kuulee livenä kaikki on vielä hienompaa. Harmittaa vain, että tämän takia, en ehtinyt jonottamaan puhallinorkesterin konserttiin, joten se jäi välistä. Mutta en kadu!!
Cosplaydeitti: Menin sitten puhallinorkesterin sijasta Cosplay deittiin, minkä shonen ai kierros oli yksi parhaista näkemistäni. Ja NaruDossu porukoineen on aina yhtä taitava vetämään cosplaydeittiä (vaikka tuo viimekerralla osallistuessani ei tainut arvostaa hahmovalintaa xD) Harkitsen tässä että pitäiskö osallistua vielä joskus =) Varo vaan Narudossu xD
Cosplaykilpailu: Tietenkin tänne oli pakko päästä xD En jäänyt katsomaan pukukisaa, koska olen enemmän esityksien kannalla, ja WCS:n taso oli Wwooooooooohhw! Siis en yhtään ihmettele että kisataan Cosplayn MM kisa paikasta. Jotkut esityksistä olivat niin hienosti ja taidokkaasti rakennettu, samoin kuin puvut, että tälläinen pikku cossaajan alko tunsi cosplaykykyujensä olevan mitään niitten rinnalla. Voittajasta en ehkä ole samaa mieltä, mutta ei se mitään. Ainoastaan minua ärsytti yleisön käyttäytyminen. Eikö ne huutelut voisi jättää vähän vähemmälle?

APH: Maailma sodassa: En ole varsinainen Hetalia fani, mutta Rintmasuunta onnistuu aina naurattamaan. Olen katsonut muutkin heidän esityksensä, ja täm,ä oli aivan yhtä hyvä kuin kaikki muutkin. Varsinkin Suomen cossaaja oli superhellyyttävä, ja Ranskalle tuli naurettua useamminkin kuin kerran. He osaavat asiansa, siitä ei ole epäilystäkään. (En nyt tähän hätään löytänyt video linkkiä)
(AMV kilpailuun olisin halunnut mennä, mutta sali oli niin täynnä ettei päässyt enää =( Poor me)
The Legend of Zelda -pianokonsertti: En olisi jättänyt tätä väliin pakottamallakaan. The Legend of Zelda on lähellä sydäntä, ja musiikit myös. Esitys oli aivan upea, ja hädin tuskin muistin hengittää sen aikana. Harmitti myös suunnattomasti, kun esityksen jälkeen pyydettiin kaikki Zelda cossaajat lavalle ja itse olin pitkään miettinyt pitäisikö laittaa sunnuntaina sittenkin päälle Zeldan puku.
Cosplaykilpailu: taso oli jälleen huikea. En ylläty NCC voittajista, enkä kyllä myöskään esityskilpailun palkituista. Ainakin kaksi palkituista pystyin arvaamaan ennalta, eikä kolmanneksi tullutkaan yllätys ollut. Kaiken kaikkiaan esitysten taso oli aivan loistava ja huumoria riitti yllin kyllin. Erikoiskiitokset juontajalle joka hoiti hommansa todella hyvin. Hämmennyin hieman, miten hän pystyi tietämään niin monesta eri sarjasta, niin pieniä yksityiskohtia. Kuten vaikka hänen posrtal-kommenttinsa "Kaipa tuota välimatkaa voisi tuolla Portal-aseella lyhentää. En nyt vain tiedä ovatko Tampere Talon seinät vuorattu kuukivellä. Pitääpä selvittää seuraavaan Traconiin mennessä." Ei siinä muuten mitään, mutta kun tuo kuukivijuttu mainitaan kerran koko pelissä. Yhdessä replassa. Muuten esityskisa, NCC ja nettipukukisa olivat superhienoja, paitsi yleisö. TAAS. Huudellaan siellä ja puhutaan esitysten päälle, ja aletaan NAURAMAAN kun yhden lavaste menee rikki. Miettikää nyt hieman, kuinka pahalta esiintyjien piti tuntea siinä kohtaa!! Mutta siis, kaikki oli muuten hyvin =)

Sitten pitikin mennä syömään koska nälkä ja junalle. Kaiken kaikkiaan Tracon oli ihana tapahtuma. Rakastan sitä yli kaiken, ja ärsyttää kun se on vaan kerran vuodessa. Tampere Talo on parhaita paikkoja kärjestää con, ja järjestäjät osaavat myös asiansa. Kiitos kaikille ihanasta conista ja ensivuonna uudelleen <3 !


Ja sitten vielä, hyvin nopeasti:
Tulevista cosseista. Aloin tekemään reikon pukua Yukiconia varten, elikkä siis hahmo näyttää tältä:
Pelistä nimeltä Calling, se haamutyttö, joka on vähän kuin pelin pahis. Reiko nyt kuitenkin on ihana hahmo :3 Ainoa mikä huolestuttaa on se, että miten saan sen näyttämään aidosti likaiselta? Pitääkö mun pistää toi yöpaita sitte päälle ja mennä kierimään mullalle? Mietin sitä vielä, ja vähän pelottaa että pilaan sen jos teen sille jotain. Mutta se nyt on vasta kaavoitusvaiheessa, joten ei hätiämitiä.

Toiseksi: Aloin jo suunnittelemaan Cosvisionin cosseja. Lauantaina tulen mitä luultavimmin oleman Byakuya Inuyashasta. Tämä siksi, että ystäväni on kesäämässä Inuyasha cosplayryhmää, ja haluaisin tällä kertaa osallistua, kun Traconissa en voinut. heillä nyt kuitenkin on jo Rin, joten otin sitten cossattavaksi yhden lempihahmoistani: Byakuya!
Tuolta hää siis näyttää, ja jotenkin rakastan hahmossa sitä "tarkkailevaa" luonnetta. Eli vaikka Byakuyalle tarjoutuu tilaisuus tappa Inuyasha ja niin edelleen hän ei tee sitä koska on vain tarkkailija. Minusta se on jo niin ylitsevietyä käskyjen pilkun tarkkaa noudattamista että se on jo hauskaa. Lisäksi Byakuya tuntuu koko ajan olevan vain puoliksi mukana Narakun suunnitelmissa, ken tietää mistä tälläisen kuvan sain. Hän nyt kuitenkin on ihana. Ainoa ärsyttävä puoli Byakuyan tekemisessä on se, että hänestä ai vaan tunnu millään löytyvän kuvaa takaapäin. Löysin Fanartin Byakuyasta ja Kagurasta, jossa näytetään Byakuyan selän kuvioinnit (Siis nuo keltaset jutut) Mutta eniten ärsyttää, etten tiedä yhtään minkänäköinen tuo miekan huotra on.
Toinen hahmo mitä mietin olisi ollut Azusa-yama no Seire, eli Spitit of mountain Azusa. En tiedä mikä minua viehättää kasvottomissa hahmoissa, mutta koska hahmo nyt kuitenkin näyttää tältä:
 Oisi ollut hyvin mielenkiintoista toteuttaa nuo kasvot. Se ois ollu silleen ihan kivaa, mut taas toisaalta, oisin joutunu muokkaa mun Shizukaperuukkia, ja aion cossia Shizukaa taas jossai vaihees, nii päädyin sitte Byakuyaan, jonka voin toteuttaa omilla hiuksilla. Kokeilinkin jo meikkien kera:
Kaverit otti oikeudekseen todeta että näytän Byakuyalta enemmän ku ois terveellistä, mutta löydän itse vähän hiomisen varaa vielä. (Ottaen tietenkin huomioon, että kulutin tähän kokonaisuuteen sellaiset kymmenen minuuttia aikaa) Olen kuitenkin suht tyytyväinen lopputulokseen, ja nyt taas ois ainoona huolena se pituus. Noihin japanilaisiin sandaaleihin kun on suht vaikeeta laittaa korkoa... xD

Mutta nyt Spitaalinen kiittää ja kuittaa ja menee tekemään ruokaa xD
~Cya~

2 kommenttia:

  1. Oh Byakuya! Kukaan ei juuri cossaa häntä mutta hän oli mun ensimmäinen cossi. :) (tai no, toinen mitä aloin tekemään mutta eka minkä sain valmiiks ja käytin conissa)
    Tosiaan pitäis sitä cossia vähän korjata ja parannella, haluaisin cossata häntä uudestaan.

    Hyvältä näyttää so far, odotan lisää progress-kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, en tiiä mitä tästä tulee, vaik no, oon tehny ennenki perinteisii japanilaisii vaatteita, mutta vähän pelottaa pituus ja ruumiinrakenne kuinka ne istuu kuvaan, muuten tässä ei pitäisi olla mitään ylitsepääsemättömiä esteitä =D Ja kiva jos joku muukin on huomannut hahmon ihanuuden :3

      Poista