perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pelikatsaus

Heipvaan, taas kaikki!
Muistaakseni lupasin teille pienen pelikatsauksen, enkös luvannutkin?

Noniin siis. Aloitin tässä lähiaikoina pelaamaan Final Fantasy XIII:tä aattelin nyt pelata sen ja XIII-2 läpi ennen kuin tämä uusin Final Fantasy XIII-3: Lightning Returns julkaistaan. Ihan vaan saadakseni tuntuman hahmoihin jne. Siksi siis hyppäsin pelisarjassa pelit X-2, XI, Dissidia, Dissidia 012, Tactics ja kaikki muut tällä välillä ilmestyneet rönsypelit. Pelaan ne sitten myöhemmin.

Aloitin myös kaverin kanssa pelaamaan The Legend of Zelda: Skyward Sword:ia läpi, lowrunina. Tai ei sellasena pro lowrunina vaan enemmänkin änirunina, eli siis emme ajatelleet vain bugata ohi pakollisten Itemien vaan keräämme ne joita pakollisesti tarvitaan, mutta jätämme muut rauhaan, samoin kuin lisäsydämet ja kaikki sellaset, kuten nyt vaikka kilpi.

Lisäksi lopetin viimeviikolla Final Fantasy XII:n Sanotaanko, että se ei ehkä ole maailman suurin floppi, mutta ei se kyllä kovin hyväkään ole. Vaan on mitäänsanomaton päähahmo, jolla ei oikeastaan ole paljoakaan syytä olla paikanpäällä, samoin Penelo. Balthier ja Cid ovat koko pelin kiinnostavat hahmot, ja ylläri pylläri, he ovatkin.... enpäs kerrokkaan, etten spoilaa niille jotka vasta miettivät pelaamista, mutta ne jotka ovat pelin pelanneet tietävät mistä puhun. Lisäksi Battle systeemi oli kömpelö, ja vastavuoroisesti oikeilla gambitseilla ei itse tarvinnut tehdä oikeastaan mitään, kunhan aina välillä kurkkasi ruutua miten hahmot pärjäilevät. Lisäksi peli on lähes puoliksi pelkkää sidequestia, ja joskus tuli monen tunnin jaksoja, jolloin ei edetty tarinassa senttiäkään. Jos pelin vetää pelkkää juonta seuraten siinä saattaa jopa kestää sellaiset kolmisenkymmentä tuntia. Kaikki muu on sidequestia, ja huonosti suunniteltua sellaista. Raregametkin olivat alunperin tarkoitettu niin vaikeiksi sponnata että ihmiset puhuisivat toisilleen. Kyllä, niinhän netin aikakaudella käy.

Mutta en nyt mene koko peliä haukkumaan, oli se ihan hyvin tehty, grafiikat oli hyvät ja jne. mutta oikeastaan juoni ja päähahmot olivat aikalailla floppeja.
Hahmoista vielä, esittelempä uo nyt samantien, vasemmalta oikealle:

1. Penelo. Vaanin kaveri/tyttöystävä, kovin tuo roikkuu Vaanissa kiinni vaikken oikeastaan ymmärrä kuka sellaisen ärsyttävän honottajan mukana haluisi kulkea. Vähän turhake kuitenkin.
2. Balthier. Hieno hahmo, olisi voinut olla päähahmokin. Luonnetta, huumoria ja tietty silmänamia samassa paketissa. Tytöt tykkää, ja miksei pojatkin. Oma lemppari. Myös loppu teki vaikutuksen Balthierin osalta, vaikka tässä taas nähdään ettei FF hahmot koskaan kuole.
3. Ashe. Meidän pikkuprinsessa, jolla tuntuu olevan eniten syitä olla mukana. Koittaa pelastaa kansansa, mutta luonne jäi hieman vaisuksi, vaikka se saattoi olla tarkoituskin. Tykkäsin kuitenkin ettei se ollut vaan mikään nurkassa kyyristelevä prinsessa jota piti koko ajan olla pelastamassa, niinkuin eräskin Final Fantasy Prinsessa, jota en nyt nimeltä mainitse.
4. Vaan. Koko pelin päähahmo, ja luultavasti myös turhin. Sillä ei ole oikeestaan mitään muuta syytä olla mukana ku kosto, mutta sekös onkin suuri syy, että ihan henki pitää asettaa vaaraan, kunhan vaan saa pelastettua oman kotimaansa. Vaan tekee tasan yhden hyödyllisen asia koko pelissä, kymmenen minuuttia ennen loppua.
5. Basch. Ashen ns henkivartija, ja epäiltry maanpetturi, kunnes kerrottiinkin että se olikin eräs toinen. Mutta siis. Ehkä toinen hahmoista joilla on jotain syytä olla mukana koko pelissä. Se ainoa aikuinen ja tasapainoinen ihminen ryhmässä.
6. Fran. Puputyttööö!! Nojoo, vähän silmänamia pitää olla pojillekkin kun tytöille on Balthier. Kuitenkin korkokengissä ja vähissä vaatteissa juoksenteleva pupunkorvallinen nainen joka tuntee "sumun" joka on pelissä sellainen hieno taikajutska. Mutta kuitenkin. Ihan kiva hahmo sinänsä.

Ja yksi asia vielä!
Joka ikisellä Final Fantasy XII hahmolla on pakko olla yksi näistä:
- Helvetin ärsyttävä nenä-ääni (Vaan)
- Helvetin ärsyttävä brittiaksentti (voi, tiedätte kyllä kuka)
- Helvetin ärsyttävä intialaisaksentti (Vaikka nyt Old dalan)

Mutta Spitaalinen kiittää ja kuittaa ja jatkaa kirjoittelua jossain huomisissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti