maanantai 20. tammikuuta 2014

Miten tein Reikon asun

No hei taas!

Päätin että voisin aina välillä kertoa miten teen pukujani, joten otan nyt Reikon puvun käsittelyyn. Hirveästi kuvia minulla ei valmistuksesta ole, koska tein puvun koulussa, mutta kokeillaan :3

(c) Santtu Pajukanta
Eli selitän aina osissa, miten tein minkäkin asian. Let's get started then!

Ensimmäisenä ihan tuo puvun pohja. Otin muistaakseni Modastan lähes perus kauluspaidan ohjeet. Levensin hihoja, niin että sain niihin kuminauhakujalla röyhelöt ja lisäsin muotolaskokset. Leikkasin kaavan rinnan kohdalta kahtia ja pidensin alaosan helmaksi. Sitten otin keskeltä (Eli siinä kohtaa missä oisi paidan etuosan puoliväli) viitisen senttiä pois (yhteensä siis kymmenen) ja venytin ja levitin sitä tuoksi tummemmaksi keskikaitaleeksi.
Taskujen ja kauluksen kaavat piirsin ihan vapaalla kädellä ja mittanauhalla, samoin kuin röyhelöön varasin kangasta ihan mututuntumalta. Kolmea metriä voisin sanoa että tuosta sitä röyhelöä löytyy.

(c) Santtu Pajukanta
Leikkasin kankaat ja värjäsin nuo tummat osat (kaikki on siis samaa kangasta) Ompelin puvun osat kiinni toisiinsa järjestyksessä: Ylemmät ja alemmat osat yhteen, tummempi keskikohta kiinni, hartiat, hihat, hihojen kuminauhakujat, kainalo ja kylki.

Nyt ollaan siis tilanteessa missä on pohja, ja hihoissa röyhelöt, muttei muuta.

Sitten rupesin räpläämään röyhelöä. Monta metriä kangasta jonka toiselle sivulle pitkällä pistolla ommel. Siitä sitten jompaa kumpaa lankaa vedellen saa röyhelön aikaiseksi. Otin pitkän nauhan tuota tummempaa kangasta ja omplein sen samaan syssyyn kiinni helmaan röyhelön kanssa.

(c) Santtu Pajukanta
Sitten oli taskujen ja kauluksen vuoro. Taskut ovat yksinkertaisesti neliöt jotka vaan ompelin kiinni. Taskun läpässä on kaksi kangasta päällekkäin ja niitten välissä röyhelö. Ompelin läpä kiinni hieman ns. taskun sisäpuolelle ja silitin sen kääntymään alaspäin.

Sama periaate toimii kauluksessa. Kaksi läppää, joiden välissä röyhelö ja siinä päällä vielä tästä tummemmasta kankaasta tehty nauha. Ennen kuin kiinnitin kauluksen pukuun tein vielä olikohan se joku "Amerikkalainen kaula-aukko" tai jotain. Jossa siis leikkasin loven hieman sivuun keskeltä pukua ja ompelin siihen kiinni tuollaisen erillisen nauhan., jonka sitten käänsin toiselle puolelle ja ompelin kiinni, niin että se oli keskellä. Kiinnitys toimii tarranauhalla ja ompelin napit vain koristeiksi. Sitten vain kaulus kiinni pukuun ja ollaan voiton puolella.

Likasin myös puvun (joka ei hirveesti kuvassa näy...) Mutta käytyn siis terotinroskia, kahvinpuruja ja juurharjaa, sillä sain ihan hyvät liat ja hyvän tuoksuisen puvun aikaan :3

(c) Santtu Pajukanta
Sitten kisuli. Yksinkertaisesti piirsin pääksi vain kaksi isoa soikiota, ja niihin kolmiot korviksi. Sitten kaksi hieman pienempää soikiota vartaloksi ja siihen kiinni häntä ja muut raajat. (Itseasiassa halkaisin selkäkappaleen kahtia ja ompelin hännän kiinni siihen mihin se oikeastikin kuuluu) Sitten ompelin käsin silmät ja suun kiinni päähän ja tungin täytettä sisään.

Vähän kämänenhän siitä tuli, mutta kissaksi sen ainakin tunnistaa. Sitäpaitsi tuo on ensimmäinen koskaan tekemäni pehmolelu.

(c) Santtu Pajukanta
Sitten peruukki. Ostin Sebastianille tarkoitetun hahmoperuukin, lyhensin ja ohensin sitä vähän. Sitten aloin tekemään otsatukasta kahta tuollaista roikkuvaa jutskaa, ja muut ihan reilusti saksin pois, tai laitoin pinneillä sivuun. Sitten pakotin nuo kaksi-kolme piikkiä pysymään muodossaan ronskisti hiuslakalla ja erikeepperillä. Huislakkaa sohin vähän sinne sun tänne muutenkin, ettei tulisi liian siisti vaikutelma.

Meikkiin en hirveästi panostanut mutta kai siitäkin sanasen... Musta kylmakynä, musta eyliner, musta kajaali jonka levitin silmien ympärille, keltaset piilarit, ripsiväriä ja valkosta puuteria, ei oikeestaan muuta.

Rajasin silmät eka ohuesti eylinerillä, ja sitte vedin siihen ympärille ns. "Shadow eyes" eli levitin mustaa kajaalia. Laitoin valkosta kajaalia alaluomeen tosin. Ripsari päälle ja silmät on valmiit.
Piirsin aika ohuet kulmakarvat, mustalla nekin ja tuputtelin valkosta puuteria sinne tänne koska kalpeus. Piilarini ostin Cybershopista, nimellä "Yellow Wolf"
Kenkiä ei ole, kun paljain jaloin hyppelin ympäriinsä xDD

Jotain sepasin, toivottavasti joku saa selvää xD

CYA~

Yukicon 2014

Yuki tuli, Yuki meni, mutta mitä jäi käteen?

Minulle ainakin hyvin paljon.
Olin jo viime loppukesästä mukana suunnittelemassa conia, ja vaikken Yukiteaan päässytkään, ei se sinänsä haittaa, cosplaymammailu oli aivan yhtä hauskaa.

Yukia itseään en kauheammin ehtinyt tutkailla sillä conia arvostelevalla silmällä, mutta mitä sieltä backariltä voin sanoa tulee tässä.

Ensinnäkin, oli mahtava mamma tiimi, ja kilpailijat olivat jokainen upeita. Pieni miinus siihen ettei kilpailijoille tosiaan ollut minkäänsortin keksi/mehu tarjoilua, vaan sniikisti mammat kävivät sitten sitä mehua Greenroomista juoksemassa. Kukaan ei kuitenkaan backarille pyörtynyt, ja vaikka varsinkin Hall Cosplay ja Nettipukukisa osallistujat jännittivät lavalle astumista, kaikki menin backarin puolelta hyvin.


Cosplaymammailua xD

Sunnuntain nettipukukisa tosiaan oli hatusta vedetty ja tuli mammoillekkin ilmi vasta sunnuntai aamuna. Ehdittiin siinä juosta nopeaan extempore cosplayagenttina etsimässä kilpailijoita, ja pienellä nootilla voin sanoa, että Yukissa ilmeni kaksi pukuilija kuntaa. Ne jotka hutaisivat jotain, ja ne jotka oikeasti tekivät huolella. Sellaista pientä väälimaastoa ei oikein ollut. (Ja tuo ensimmäinen oli huomattavasti suurempi) Ei sillä mitään, en uskonutkaan että taso olisi samaa kuin esim. Traconissa, mutta pukuja olisi tosiaan voinut olla enemmän.

Toinen nootti tulee järjestäjille. Ne ohjeet majoitukseen. Mistä minun pitäisi tietää missä on länsi? Ja kylttejä löysin tasan kolme, ja nekin vain tuurilla, koska olivat niin pieniä ja huomaamattomia, että melkein ohitin ne mainoksina yms. Ehdin harhailla kartan ja google mapin kanssa sen verran kauan, että paikalle saapuessani sormissa ei enää pakkasen takia ollut tuntoa (vaikka hanskat oli kyllä kädessä) Lattiamajoituksen sisälläkin suihkujen löytäminen tuotti ongelmaa, ja vessoja oli käytössä suhtkoht vähän, mutta muuten jäi hyvä fiilis yöstäkin. (Paitsi että vierustoverini kuorsasi, mutta ei nyt puhuta siitä xDD)

Heippa cosplayvastaavamme xD
 Ohjelmaperuutukset eivät jääneen sinällään kismittämään, kun en kuitenkaan olisi niitä ehtinyt katsoa. Tosin yhdessä ohjelmassa kävin, nimittäin SnK taitoluistelunäytöksessä sunnuntaina. olinkin oikein ahkera ihminen ja kuvasin sen (jonka olin tosin luvannut tehdä jo aikaisemmin) Videot löytyvät nyt YouTubesta, jos ne haluaa mennä katsomaan, en itse nyt jaksa linkata. (Shingeki no Kyojin figure skating show in Yukicon 2014 part 1/part 2 )

Paikkana Kulttuurikeskus oli sekä hyvä että huono. Hieman pieni ehkä, kasvunvaraa ei oikein ole, ja luentosaleja ei ole kunnollisia, ja ne mitä on ovat pieniä. Salit taas olivat taas isot ja kaikki halukkaat mahtuivat mukaan, mikä on plussaa :3 Myyntupöytäsali oli hyvin järjestetty vaikkakin tarjonta oli hieman köyhää. Myös taidekujan yksisuuntainen kulkusuunta oli ihan hyvä, vaikka herranjestas ne portaat oli pelottavat... o_O

PLUSHIEEEESS !!
Itelleni tarttui käteen lähinnä mangaa, yksi avaimenperä (ihan kun niitä ei olisi ollut tarpeeksi ilmankin) muutama doujinshi ja Kingdom Hearts kaulakoru. En tosin ehtinyt hirveästi kierrelläkkään.

Greenroom oli hyvä paikka levähtää ja ruokaa oli koko ajan tarjolla. Kiitos siitä, eipähän tarvinnut astua ulos rakennuksesta ruuan perään.

Kaikenkaikkiaan conista jäi hyvä jälkimaku suuhun ja aikaisempi loppumisajankohtakin oli hieno idea. Mammailu oli hauskaa ja näillä näkymin uudestaan sitten Animeconissa. Omakin cossi sai kehuja ja kysymyksiä aikaan (koska Calling ei tosiaan ole kovin cossattu sarja) Lisäksi työvoiman badged, ai ihana, ku ne oli kivat. Ei sellaset laminoidut paperiläpyskät vaan ihan ehtaa muovia ja kauniilla kuvalla varustettuna :3

Isn't it lovely :3
Onnistuin tosin saamaan itseni kipeäksi kahden päivän paljain jaloin juoksentelun ansiosta, mutta ei se niin kauheata ole. Tämänpäiväinen enkun koe meni odotettua paremmin ja sitten vain kotiin lepäämään, ja varmasti en astu tuonne kylmään pimeään jos ei ole ihan pakko!

Mutta nyt Spitaalinen menee ompelemaan uutta cossia, hei vain rakkaan <3

perjantai 17. tammikuuta 2014

Kuinka se cosplay lista niin venähtikin? eli miten valitsen hahmoni

Heiyah, my dears :3

Edellinen kirjoitukseni aloitti pienen blogikirjoittelusarjan, ja se nyt sattui erään ystäväni kirjoituksen ohella inspaamaan minua tähän aiheeseen. Eli miten valitsen cosplayhahmoni?

Kuten tiedettyä, cosplay listani ulottuu kuuhun ja takaisin, mutta miten kummassa nämä hahmot ovat päätyneet listalleni? Otan aluksi viisi esimerkkiä tulevien cossieni listalta (tai niistä joita olen jo tehnyt) ja selitän miksi ne ovat siellä. En siis väitä, että nämä olisivat absoluuttiset tavat miten ihmiset valitsevat cosseja, tai jotenkin oikeampia kuin muut, nämä vain sattuvat olemaan ne, joita itse käytän.


1) Mututuntuma
Rhyme, The world ends with you
Tämä on esimerkkini mututuntumasta, jolla tarkoitan lähinnä hahmon cosplaylistalle lisäämistä muutaman jakson perusteella. Tämä tyyppi majaili omalla listallani jo ennen kuin olin koskenutkaan The world ends with you:hun. Nimittäin Kingdom Hearts: Dream Drop Distancen takia. Rakastuin hahmoon jo silloin, vaikka tuo esiintyi vain yhdessä maassa. En siis tiennyt tuon taustaa tai tarinaa oikeastaan lainkaan, hahmon luonne ja ulkoinen olemus vain iskivät suoraan sydämeen, eikä välttämättä edes luonne niin paljon. Ensimmäistä kertaa nähtyäni hahmon vain totesin että tätä tulen cossaamaan.
Näin listalleni päätyy muutamia hahmoja, ehkä yksi viidesosa tai jotain...?


2) Koska hahmon ihanuus <3
Kuja, Dissidia: Final Fantasy (Alunperin Final Fantasy IX)
Kuja <3 Kuten varmaan ymmärrätte, hahmon pituus, ruumiinrakenne, vaatteet, mikään niistä ei oikein sovi minun päälleni/cossattavakseni, mutta hahmo on vain niin ihana ettei sitä voi jättää poiskaan. Tulen kuolemaan puvun kanssa, tiedän sen, tulen saamaan kummaksuvia katseita kanssacossaajilta, koska en todellakaan ole hahmonäköinen, tiedän senkin. Kuitenkin rakkaus hahmoa kohtaan on ehkä suurimmassa osassa cosplay listallani. Yksi kolmasosa? Jotain sellaista kuitenkin. Näitä cosseja teen myös eniten rakkaudella ja huolella, koska haluan jäljentää lempihahmon olemuksen niin tarkkaan kuin vain pystyn. Ja hahmojen takiahan sitä yleensä cossataan.

3) Ryhmä/paricossi
Seishun Ri, Magi: The labyrinth of Magic
Löysin siis tässä vähän aikaa sitten Anikista Magi ryhmäcossin ja pakkohan niin ihanan sarja ryhmään oli pakko liittyä. En sinänsä ole Ri-fani, olisin ehkä halunnut cossia Ja'faria, mutta oli jo varattu. Mutta Ri on kuitenkin aivan yhtä ihana hahmo kuin kaikki muutkin Magin hahmot (Really, that series is full of awesome characters, even more than D. Gray-Man) Joten voisin sanoa, ettei Ri ehkä ollut ensimmäinen hahmo joka minun tekee mieli cossia, mutta ihana silti, ja kun vielä plussaa muun Magi ryhmän <3 (Sitäpaitsi vaaleensiniset hiukset *___*)

4) Hahmon ulkoinen olemus
Halloween Town Sora, Kingdom hearts
Really, en voi sanoa että pitäisin Sorasta hirveästi hahmona. Hää kun on liian kilttipoika meikäläisen makuun xD Mutta noi vaatteet *//////* Herran jestas, rakastuin niihin samantien, kun vaa näin ne ekaa kertaa <3 Niin täydellinen ulkoinen suunnittelu kuin hahmolla vaan voi olla. En vaan kestä. Cosplay listalleni Sora siis pääsi vilahtamaan vain ja ainoastaan aivan liian ihanien vaatteidensa ansiosta. Cosplaylistalleni toiset hahmot jotka näin itsensä sniikkaavat sisään ovat lähinnä Vocaloidit, joilla on aina välillä mitä ihanimpia vaatteita päällänsä, mutta ei niinkään persoonallisuutta. Mutta kuitenkin, näin listalleni päätyvät ehkä yksi neljäsosa hahmoista.

5)Rakkaus sarjaan on kova, mutta puvut liian monimutkaisia
Child Lavi, D. Gray-Man
Juu, no näin hää vähän niinkuin tuli mukaan. Rakastan siis D. Gray-mania sarjana ylitse kaiken, mutta ei pokka riitä niitten uniformujen tekemiseen, koska kädentaitojen puute. Siksi otinkin siis lempihahmoni ja pienensin tuota hiukkasen xD Ei siis, tosissaan, rakastan Lavia myös yli kaiken, mutta Child Lavi nimenomaan puvun yksinkertaisuuden takia. Ei tartte tapella sitä tehdessä, ainakaan niin paljoa, mutta saa silti viettää aikaansa rakastamanaan hahmona, rakastamastaan sarjasta.
Näin listalleni päätyvät suhteellisen harvat hahmot, vaikkakin jotkut, mutta useimmiten olen valmis ottamaan haasteen vastaan xD


Tietty näiden viiden lisäksi on monia muita tapoja valita hahmonsa, mutta jokainen valitsee kute valitsee. (Voi että mua inhottaa ne ihmiset jotka sanoo ettei hahmoa voi cossata jos ei tiiä siitä mitään, tai jos tykkää vaan sen vaatteista. Miksi ei?) No mutta kuitenkin, ehkä vähän avasi minun tapojani (Ja sitä miksi se cosplay lista on niin pitkä kuin on xD)
Useimmiten tosin selitykseni on just sitä "Kun se on vaa nii kiva hahmo" tyylistä. Saa ollakkin. Minkäs takia minä muuten cossaisin, kuin niitten hahmojen joista pidän (tai joiden vaatteista pidän xD)

Oikeastaan kuulun itse enemmän tähän katsiin joka rakastaa sitä pukujen tekemistä enemmän kuin se päällä hillumista xD Ompelu on lähellä sydäntäni ja useimmiten en näytä kovinkaan paljon hahmolta kasvoiltani, joten pukujen teko on minulle "se" juttu. Voisi melkeen ruveta tekee tilauksesta, mutta ei vaan taidot riitä... xD

Mutta Spitaalinen menee ja laittaa itsensä valmiiksi Yukia varten :3

maanantai 6. tammikuuta 2014

Onko pakko? - Pienoista ylipainoa cosplayssa

Noniin, hei vain!

Tällä kertaa minulla on hieman vakavampaa asiaa. Niinkuin otsikko sanoo, plussa koon cossaajat, joihin itsekkin vielä puolimatkassa kuulun. (Trust me, olen laihtunut cosplayn aloittamisen jälkeen lähes kymmenen kiloa, nimenomaan cospayn takia)

Enma Ai, Hell Girl
Vuonna 2010 ja nostalgian vuoksi päällä myös 2012

Kun näette nämä kuvat ja sanotte että minun pitäisi miettiä mihin ruumiinrakenteeni sopii, sillä valitsemiini hahmoihin se ei ainakaan sovi, miettikääs itse uudelleen. Miksi? Kaikki ihmiset eivät ole laihoja ja täydellisiä, ja silti kaikenlaiset ihmiset harrastavat. Myös ylipainoiset, myös kasvoiltansa rumat, lyhyet, köyhät yms. Ovatko nämä hahmoihinsa vähemmän sopivat cossaajat sitten jotenkin huonompia? Koska minulle on sanottu, ettei minun pitäisi cossata hahmoja joilla näkyy enemmänkin paljasta pintaa, tai jotka ovat pitkitä tai laihoja. Ja sanottakoon, että en oikeastaan ole uskaltanutkaan.

Nana, Shigen Bangoo Shichi
Vuonna 2010 ja nostalgian vuoksi päällä myös 2012

Tähän mennessä olen toiminutkin niin. Ei hahmoja lyhyillä housuilla tai muuta. Nyt ajattelin, että miksi minulla ei riitä pokka pitää paljastavaa cosplayasua päällä vaikka koulussa hillun minihameissa? Koska koulussa kukaan ei valita. Cosplayssa tunnutaan olevan vielä tarkempia ulkonäöstä kuin tavallisessa teinielämässä, mikä hämmästytti minua suuresti. Minulla on suuremmat ulkonäköpaineet cosplay tapahtumassa, joihin menen hauskanpidon ja harrastuksen takia, kuin ulkonäkökriitisiä nuoria vellovassa opinahjossa.

Mikä meni vikaan?

Ehkäpä ne ihmiset jotka aloittaessani tulivat sanomaan 12 vuotiaalle minulle, ettei puku sopinut päälleni, koska olin turhan pyöreä. En siis saanut palautetta puvusta itsestään, vaan ruumiinrakenteestani. Ensimmäisessä kilpailussani jälkipalautteessa eräs tuomari sanoi, että "ruumiinrakenteeseen nähden hahmovalinta ei ollut sopiva". No, olen huono ottamaan itseeni, ja olen ollut paksuhko koko pienen ikäni, joten jatkoin. Mutta voisin kuvitella että jollakin heikkohermoisemmalla cosplay ja varsinkin kilpailu olisi jäänyt siihen. On nimittäin erittäin masentavaa kun joku tulee sanomaan noin, olin kuitenkin tehnyt pukuani vaivalla ja ylpeä siitä. Ja sitten tulee ihminen joka tulee ja sanoo, että ei hyvä. Varsinkin murrosikäiselle tuollainen voi tuntua iskulta kasvoihin.

Kikyo, Inuyasha
Vuonna 2011

Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin siis sanoa, että ihailen niitä hieman tai hieman enemmän ylipainoisia ihmisiä jotka todella uskaltavat käyttää hieman paljastavampia cosplay asuja. Itsellä ei nimittäin ole alkuaikojen jälkeen riittänyt siihen pokka. Se on vaikuttanut suuresti hahmovalintoihinikin. Vocaloidit ovat ennen olleet lähes täysin off limits, samoin suurin osa shojo sarjojen hahmoista, tai RPG:iden ihanista pahiksista, ylipäätään kaikki. Ei koulupukuja, koska lyhyet hameet, ei mieshahmoja, koska isot tissit, oikeastaan hyvin rajoitetusti. Tällä hetkellä cosplaylistani kuitenkin alkaa toipumaan tästä kahden vuoden koomasta, ja alan vihdoin tekemään hahmoja joista oikeasti pidän, ihan vaan siksi että olen kyllästynyt siihen oletukseen että vain laihat ja kauniit voivat tehdä hienoja pukuja. Olen onnellinen etten lopettanut arvostelijoiden takia, enkä ruvennut nälkäkuurille, laihdun jos laihdun, mikäs siinä. Tälläkin vartalolla on niitä kilpailuja voitettu, joten se että harkitsin lopettamista toisen conini jälkeen, kuulostaa nykyään aivan hullulta. Rakastan kuitenkin sitä mitä teen <3


Fem!Riku, Kingdom Hearts II
Vuonna 2012

Jokainen cossaa miten haluaa ja ketä haluaa; cosplayn tapaisessa vapaamielisessä harrastuksessa ulkonäköpaineet ovat aivan liian suuret. Enkä halua tähän kirjoitukseen kommentteja tyyliin "Mutta näyttäähän se hienommalta jos..." Niin, niin näyttää, mutta ei kukaan tee täydellisiä asujakaan. En ole väittänyt, että saisin cossattua jotai Sailor Moon typykkää yhtä vakuuttavasti kuin minua 20 kiloa kevyempi henkilö, mutta kai se on silti luvallista? Kanssacossaajan ei kuuluisi arvostella toista, kaikki ovat paikalla kuitenkin vain viettämässä hauskaa. Ja jos on pakko arvostella, muoltoikaan lauseenne edes hieman rakentevaksi. On inhottavaa tapahtumassa kuulla, kuinka "Tolla tyypillä on kyllä ihan liikaa painoa tuohon asuun" Älkää varsinkaan menkä sanomaan kaverillellenne joka on ehkä ylipainoinen että "Pitäisköhän sun miettiä hahmovalintaa vähän enemmän?" Trust me, kaverin suusta se kuulostaa vielä kamalammalta.

Reno, Final Fantasy VII
Vuonna 2013


Enkä edes ole siitä painavammasta päästä, en ole edes ylipainoinen, en vain ole laiha. I'm doing what I can, and there's nothing that I couldn't. Jos joku nyt lukee tätä tekstiä ja tunnistaa noissa ylemmissä itsensä, älä huoli, jokaista arvostelijaa kohden on varmasti sata ihanaa ihmistä, nyt kun nämä arvostelijat vain sattuvat erottumaan joukosta.

Enää minulla ei ole mitään intentiota lopettaa, minä rakastan cosplayta. Se on tähän astisista harrastuksistani hauskin ja ihanin. En aio lopettaa tätä, en ikinä (Cossaan vielä kuulkaas kuolleenakin) Minua ei vaan enää jaksa kiinnostaa muiden mielipiteet, olen sen näköinen kuin olen, ja teen parhaani, should be enough for you. Sen pitäisi olla tarpeeksi meistä jokaisen kohdalla. Olemme kaikki cossaajia, ja meitä varmaan joitakin häiritsevät harrastuksen ulkopuolelta tulevien kommentit, emme siis tarvitse negatiivista fiilistä myös harrastuksemme sisältä. Älkääkä vaan te arvostelijoiden kanssa kärsivät lopettako myöskään. Tiedostan että joillekkin se saattaa olla ylitsepääsemätön este, mutta pitää muistaa että coniscene on täynnä myös meidän ei-niin-täydellisten cossaajien tukijoita. Jos ei muita, niin minä ainakin!

Reiko, Calling
Vuonna 2014
Kuten olen aina sanonut, cosplayn pääidea on pitää hauskaa, kuten harrastusten yleensäkkin. Annetaan siis jokaisen pitää hauskaa, on ulkonäöltään sellainen kuin on :3

Jos joku nyt tämän palopuheeni jaksoi lukea loppuun, niin hienoa! Sen ei ollut tarkoitus olla ilkeä, eikä syyttelevä, mutta jos nyt jostain kumman syystä tunsit pistoksen sydämessäsi (kyllä olen syyllistynyt itsekkin toisten arviointiin, en kiellä sitä) niin ensi tapahtumassa (Yukicon, Frosti, mikä onkaan) yritetään pitää suumme kiinni, jos tekisi mieli tokaista haukahtava kommentti jonkun cossaajan puvusta tai ulkonäöstä. Mieti miltä itsestäsi tuntuisi, sillä harva meistä on täydellinen.

Pidetään conit kiusausvapaana alueena, niin kaikki voivat keskittyä sen hauskan pitämiseen, minkä takia ainakin minä coneissa käyn <3

Nyt kun Spitaalinen on vuodattanut sydämensä teille, niin menenkin jatkamaan Reikon puvun parantelua.
Cya~

Edit: Lisäilin jotain kuvia, ja loitoin ne aikajärkkään, ihan vaan huvin vuoksi xDD

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tuleva vuosi, cosplay vuosi

No hyvää uuttavuotta ny tännekki! =)

Eli vuosi 2014 alkoi suht kokolailla hyvissä merkeissä, ja vihdoin ja viimein tuli todettua, ettei uudenvuoden juhliminen kiinnosta sitten yhtään. Vähän tuli ilotuksia ikkunasta ihailtua, mutta muuten vaan hörhöiltiin kaverin kanssa.

Mistä päästäänkin siihen, että päätettiin sitten vetää cossit niskaan, ja pitää pientä photoshootin tapaista.
Eli tässä Reiko cossini ensimmäisiä kuvia, olkaas hyvät:

(c) Milla Korvenranta
Tää taisi olla melkein onnistuneimpia kuvia (koska otettiin kuvat siis kännykällä ja vaatteitakaan ei ole vielä viimeistelty kunnolla, peruukista ja meikeistä puhumattakaan) Kuva on oikeasti otettu lasioven läpi, mutta se näyttää vähän siltä että olisin läpimäkyvä, koska ulkona oli niin pimeää :3 Ja Reikohan on haamu-

(c) Milla Korvenranta
Mustavalkoisuus <3 Yritettiin muokata hieman sinertäväksi, mutta ei onnistunut, joten tehtiin tällänen ratkaisu.

(c) Milla Korvenranta
A bit more Reiko for you :3 Mun pitää vielä parannella ja siistiä kaulusta, ja tehä puvusta likasen näkönen, nii oon valmis Yukeilemaan <3

Tomoestakin on olemassa kuvia, mutta niihin pitää muokkailla taustaa vähän, mutta jotain nyt saatte:

Naw, Tomoe and Kenshin having their little cute moment <3

Yllättävän hyvä kuva... Musta ei oikeen koskaan saa vauhdista hyviä kuvia, mut tää on ihan ok.


Mutta sitten siirrytään tulevan vuoden katsauksiin. Olen nyt saanut varmaksi suurimman osan kevään cosseista ja tapahtumista, vaikka muokkautumisvaraa on, ja pientä photoshootteilua, ja CMV:n tekemistä voikin olla ilmassa sen suurempia siitä täällä kirjoittelematta =)

1) Yukicon
Olen täällä siis Reikona :3
Ja toimin myös cosplaymammana, sekä cosplay infossa. Työajat oli oikein sopivat ja ehdin nähdä juuri sen yhden ja ainoan ohjelman minkä halusinkin: Nimittäin sen Final Fantasy -tietovisan.

2) Närcon Vinter (jossa on kunniavieraana REIKA!!! <3)
Täällä pyörin Norjan puvussa (nyt kun sais senki alotettua...) Saattaapi olla että rahtaan Reikonkin mukaan, ihan vaan ihmisten pelästyttelyn riemusta xD

3) Tampere Kuplii
Tänne en tiiä meenkö, ja jos meen, nii pistänkö cossia... Jos pistän nii jonku yksinkertasen, kuten esim. Nyan Cat, tai jotain vastaavaa. Mutta ei, ei ainakaan Norjaa, Suomen kamaralla mä en suostu cossiin Hetaliasta (Paitsi Traconissa Teutonic Knights, mutta sitä harvemmin tunnistetaan Hetalia cossiks. Tai ainakin toivon niin)

4) Cosvision (Jonne kunniavieraaksi tulee KANAME!!! <3)
Tänne henkilönä nimeltä Mugen no Byakuya, Inuyashasta. Heti kun olen Närcon Vinteristä kotuitunut suorin samantien kangaskauppaan ostamaan tähän kankaat. Tai vaihtoehtoisesti siinä kohtaa kun vihdoin pääsen sinne Viron puolelle...

5) Desucon 2014
Tänne Cloudin Crisis Core versiona, ja yhtenä (tai kahtena) päivänä olen lupautunut olemaan kaverilleni Miyagi, Junjo Romanticasta. Pääsen semeilemään oikein kunnolla xDD

Tän jälkeen mulla ei oo sitten kesän muista cosseista hajua, paitsi tietti Traconin Teutonic Knights, mutta muuten ei.

Mulla tosin on vielä liuta cosseja, jotka yritän toteuttaa tulevana vuonna. Näihin kuuluvat Kuroyuri, 07Ghostista ja Tomoe, Kamisama Hajimemashitasta. Jonkinlaista photoshoottia erinäisten hahmojen kanssa on luvassa (myös siis vanhojen) sekä CMV:tä, mutta empäs paljasta millä hahmoilla :3

Mutta, joo, that was pretty much everything, I can think for now.
Jos joku haluaa sen täyden cosplaylistan löytää niin Spitaalinen Cosplay on oikea paikka etsiä sitä.

Nyt kuitenkin Spitaalinen on väsynyt ja menee kiusaamaan kaveriaan xDD

Cya~ :3